Між Україною та Росією відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими

3582 0
В обмін на 10 захоплених у полон окупантів повернули 10 наших військовослужбовців.
facebook.com/Сухопутні війська України

facebook.com/Сухопутні війська України

За наказом президента України Володимира Зеленського відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими. В обмін на 10 захоплених у полон окупантів повернули 10 наших військовослужбовців. Про це повідомила віцепрем'єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Також сьогодні ми відправили до росіян 11 цивільних російських моряків, яких ми врятували із затопленого судна біля Одеси. У результаті цього обміну додому повертаються 19 українських цивільних моряків із рятувального судна «Сапфір», які були захоплені окупантами при спробі забрати наших військових з острова Зміїний», – каже вона.

Читайте також: СБУ просить повідомляти про підозрілих осіб чи техніку біля стратегічних об'єктів

Окрім цього, за словами віцепрем'єрки, за умовами обміну сам рятувальний корабель також повернуть Україні та відправлять до порту в Туреччині.

Нагадаємо, що 24 лютого ворог намагався залякати українських захисників на острові Зміїному вимогами здатися, але українські прикордонники відмовилися, після чого розпочався ракетно-артилерійський удар. Президент України казав, що їм присвоять звання Героїв. А 28 лютого стало відомо, що морські піхотинці та прикордордонники з острові Зміїний живі. Їх взяли в полон російські окупанти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!