Прикордонникам, які захищали острів Зміїний, посмертно присвоять звання Героїв України

2435 0
Захищаючи острів до останнього, всі хлопці-прикордонники геройськи загинули.
фото: Світлана Радішевська/фейсбук

фото: Світлана Радішевська/фейсбук

13 українським прикордонникам, які загинули на бойовому посту, обороняючи від російських окупантів острів Зміїний, що в Чоному морі, посмертно присвоять звання Героїв України. Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час свого чергового звернення до українців сьогодні.

«На нашому острові Зміїний, захищаючи його до останнього, всі хлопці-прикордонники геройськи загинули, але не відступили. Усім їм буде присвоєно звання Героя України посмертно. Вічна пам'ять тим, хто віддав життя за Україну», – каже він.

Читайте також: СБУ просить повідомляти про підозрілих осіб чи техніку біля стратегічних об'єктів

Нагадаємо, що вчора, 24 лютого, ворог намагався залякати українських захисників на острові Зміїному вимогами здатися, але українські прикордонники відмовилися, після чого розпочався ракетно-артилерійський удар. Напередодні Держприкордонслужба повідомила, що острів Зміїний захоплений російськими військами, а з прикордонниками немає звʼязку.

Оперативна інформація про напад Росії на Україну, що постійно оновлюється, читайте за посиланням

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!