Міжнародний інспектор оглянув дитячий майданчик у парку Франка. Його висновки

5071 0
До приїзду міжнародної комісії на тематичному майданчику з’явились таблички з віковими обмеженнями.

У середу, 10 травня, міжнародна організація проінспектувала дитячий майданчик «Лис Микита». Висновок – дитячий майданчик безпечний, але є кілька зауважень. Про це  у коментарі Tvoemisto.tv повідомила заступниця керівниці управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР Оксана Луцко.

Дитячий майданчик оглянув представник приватної німецької компанії «SF Service». За допомогою різних приладів він вимірював відстань між ігровими елементами та pf допомогою прототипу дитячої голови та плечей і з’ясовував, чи не випадуть діти у конкретних місцях. 

«Інспектор сказав, що своїх дітей спокійно пустив би сюди. А це для нас позитивний висновок»– зазначила Оксана Луцко.

Водночас були і певні зауваження. Зокрема, необхідно додати обмеження на куті ігрового елементу для попередження попадання туди волосся чи частин одягу. Також на майданчик мусять привезти більше гравію, збільшити кількість канатів на лазанках та натягнути канатний хідник до балок, аби той зовсім не провисав.

До того ж, до приїзду міжнародної комісії на тематичному майданчику з’явились таблички з віковими обмеженнями для дітей. 

Читайте також: У парку Франка – новий дитячий майданчик. Чи безпечний він для дітей

Зазначимо, що офіційні висновки та сертифікат, який засвідчує відповідність майданчика міжнародним стандартам безпеки, опублікують наступного тижня.

Нагадаємо, що 1 травня, 5-річний хлопчик впав на дитячому майданчику «Лис Микита», який розміщений у парку Франка, та зламав стегно.

Наталія Вареник

Фото Оксани Луцко

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!