Київ

МКІП опломбувала 3 корпуси Києво-Печерської Лаври

915 0
В одному з них знайшли портрет російського царя
Києво-Печерська Лавра / Фото: Shutterstock

Києво-Печерська Лавра / Фото: Shutterstock

Комісії Мінкульту вдалося оглянути і опечатати 3 з 5 звільнених від УПЦ МП корпусів Києво-Печерської Лаври. Про це повідомив міністр Олександр Ткаченко.

«Комісія Заповідника сьогодні зайшла на територію Нижньої лаври, провела огляд та опечатування 3-х приміщень: 70 (Резиденція Митрополита Онуфрія), 69, 71. Повне ігнорування санітарних та протипожежних норм», - зазначив він.

Нагадаємо, 5 липня суд відхилив апеляцію УПЦ МП щодо перешкоджання роботі комісії МКІП у Києво-Печерській Лаврі.

Вранці 6 липня представники заповідника у супроводі поліції отримали доступ до кількох корпусів Києво-Печерської лаври, попри спротив прихильників УПЦ Московського патріархату.

Напередодні так звана адміністрація монастиря не допускала комісію МКІП до приміщень Києво-Печерської Лаври. Голова комісії написав заяву до поліції через перешкоджання їхній роботі.

«Усього 79 об'єктів заповідника було передано монастирю. Наразі заповідник повернув 5 корпусів і на цьому тижні повернуть ще 5. Далі ця робота буде продовжуватись», — розповів голова комісії.

Так звані «ченці» УПЦ московського патріархату не залишили 79 об’єктів Києво-Печерської лаври. Після завершення роботи комісії МКІП із перевірки приміщень святині, їх зобов’язали зробити це протягом трьох днів, термін сплив 9 червня. 

На основі звіту комісії заповідник вимагає від ченців звільнити та повернути державі всі 79 культових будівель та обʼєктів.

УПЦ МП мала піти з Києво-Печерської лаври ще до 29 березня, але відмовилась це робити і перешкоджала роботі комісії МКІП з приймання-передачі майна Лаври у користування Заповідника.

Додамо також, що архімандрит Авраамій (Лотиш) перейшов з УПЦ МП до Православної церкви України, став виконувачем обов’язків намісника лаври та закликав братію перейти до ПЦУ та  залишатися у Києво-Печерській лаврі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!