«Морили голодом та незаконно утримували чоловіка». На Львівщині затримали працівників військкомату

2591 0
Потерпілого били руками та ногами по тілу та обличчі.
Умовне фото

Умовне фото

Працівники Державного бюро розслідувань затримали заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та військовослужбовця-водія цього відділу, причетних до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату.

Як повідомила пресслужба ДБР, 19 вересня військовослужбовець-водій побив громадянина, при цьому погрожував йому зброєю. Він бив потерпілого руками та ногами по тілу та обличчі. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет у цей же день. 

Читайте також: Побиття чоловіка у ТЦК на Львівщині. ДБР розслідує інцидент

Зараз працівники ДБР на місці події продовжують вивчати всі обставини інциденту. Встановлено, що фігуранти утримували потерпілого у приміщенні військкомату з 12 вересня 2023 року. Вони морили його голодом, били та знущалися аби він добровільно пройшов військово-лікарську комісію. Вирішується питання повідомлення їм про підозру у незаконному позбавленні волі, катуванні та перевищенні військовою особою службових повноважень (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Нагадаємо, 19 вересня у соціальній мережі розпочали поширювати відео інциденту у Самбірському Територіальному центрі комплектування, де б'ють та погрожують чоловіку з Харкова. На одному з відео чоловік у військовій формі погрожує цивільному, б’є та наводить зброю на нього. Водночас на іншому записі цивільний стверджує, що він з Харкова. За його словами, його утримують в ТЦК вже шостий день. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!