Москва розпочала «чистки» керівників «ЛНР»

1200 0
ФСБ росії заарештувала «міністра внутрішніх справ «ЛНР».
Ігор Корнет – один із лідерів маріонеткової Луганської народної республіки, в якій виконує роль керівника т. зв. Міністерства внутрішніх справ.

Ігор Корнет – один із лідерів маріонеткової Луганської народної республіки, в якій виконує роль керівника т. зв. Міністерства внутрішніх справ.

За даними української розвідки, російська ФСБ арештувала очільника так званого «МВС ЛНР» Ігоря Корнета і запроторила до СІЗО. 

«За отриманою ГУР МО України інформацією, «міністр внутрішніх справ ЛНР генерал-майор” Корнет Ігор Олександрович, 29.04.1973 р. н., заарештований співробітниками ФСБ росії та на теперішній час утримується в слідчому ізоляторі ФСБ в Ростові на Дону», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Росія мілітаризує українських дітей на тимчасово окупованих територіях

Зазначимо, що арешт «міністра внутрішніх справ ЛНР» викликав негативну реакцію з боку силових структур та політичного керівництва «республіки», які оцінюють це як початок змін у силовому блоці квазі-держави.

Однак, як зазначають в ГУР, з боку голови «ЛНР» прикладаються всі зусилля для звільнення Корнета з під арешту та відновлення на посаді. 

Нагадаємо, чистки через невдачі в Україні розпочалися й у самій ФСБ росії. Як розповів журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, понад 150 офіцерів ФСБ, які займалися українською лінією, або заарештовані, або звільнені.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!