Київ

Мовний скандал у Броварах: в магазині грубо відмовили обслуговувати українською, а тепер просять «не шукати зраду»

1122 0
В своєму інстаграмі магазин Luxury Villasst вирішив обмежетися проханням «не шукати зради там, де її нема».
Фото: ТЦ MarkMall

Фото: ТЦ MarkMall

У Броварах персонал Ani look - одного з магазинів одягу Luxury Villasst, що у торговому центрі «МаркМолл» відмовив клієнтці в обслуговуванні українською, бо вони «російськомовні», а також наданні чеків, документів, які підтверджують реєстрацію ФОП. Окрім цього, продавщиця не показала клієнтці наявний касовий апарат. Про це повідомив блогер Костянтин Андріюк, який опублікував відео, надане клієнткою магазину.

Клієнтка придбала товар. Після цього магазин не видав чек про оплату. На місце була викликана поліція.

«Відвідувачку одного з бутиків в ТЦ «МаркМолл» у Броварах принципово відмовилися обслуговувати українською. Продавчині проводилися агресивно, мотивуючи свою відмову російськомовністю. Заяву в поліцію планую написати завтра або на днях», – йдеться в повідомлені.

Відповіді про наявність касового апарату персонал не надав. Крім того, працівники відмовилися показати свідоцтво про реєстрацію ФОП. На місце прибули правоохоронці.

 

Після інциденту магазин отримав низку коментарів в своєму інстаграмі з проханням роз'яснити ситуацію. Натомість у магазині вирішили своєрідно відреагувати на скандал – похизувалися «першою перепискою українською» в сторіз та попросили «не шукати зради там, де її нема».

 

Нагадаємо, нещодавно в ірпінському вищі виник скандал: там викладачка викладала предмет російської мовою. На зауваження студентів перейти на українську викладачка запропонувала студентам не приходити на її заняття та опановувати матеріал самостійно, окрім цього викладачка сказала, що коли зустрінеться зі студентами на іспиті, то «обов'язково розмовлятиме на російській». За її словами, викладає матеріали російською вже 35 років і змінювати нічого не збирається. Не чекаючи розголосу ректорат ініціював службове розслідування та відсторонив викладачку від виконання обов'язків.  

До слова, саме у Києві та області фіксують найбільше мовних порушень, насамперед – у сфері обслуговування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!