Київ

Мовний скандал в університеті Ірпеня: викладачка відмовлялася проводити лекції українською – її відсторонили

1651 0
Викладачка Державного податкового університету проводить лекції російською, а на зауваження студентів – запропонувала їм опрацьовувати матеріал самостійно.
Державний податковий університет в Ірпені

Державний податковий університет в Ірпені

Сьогодні мережею почало ширитися відео, де професорка кафедри філософії та політології Державного податкового університету Ірпеня, Любов Сергіївна Воробйова викладала предмет російської мовою. На зауваження студентів перейти на українську викладачка запропонувала студентам не приходити на її заняття та опановувати матеріал самостійно, окрім цього викладачка сказала, що коли зустрінеться зі студентами на іспиті, то «обов'язково розмовлятиме на російській». За її словами, викладає матеріали російською вже 35 років і змінювати нічого не збирається.
 

6 квітня на адресу Університету надійшло колективне звернення студентів про те, що д.ф.н, професор кафедри соціальної філософії та управління Любов Воробйова використовує російську мову під час проведення лекцій у дистанційному форматі. Відповідний факт було зафіксовано на відео.

 

У адміністрації вищого навчального закладу вже відреагували на ситуацію. Виконувач обов'язків ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський ініціював проведення службового розслідування.

Читайте також: Київ учергове очолив рейтинг серед порушень мовного закону

«Стосовно факту викладеного в заяві студентів і на період проведення службового розслідування викладача буде відсторонено від виконання обов'язків. В цілях об'єктивного проведення службового розслідування і за результатами будуть прийняті відповідні жорсткі міри щодо даного викладача», – повідомив в.о. ректора вишу.

Дмитро Серебрянський також наголосив, що співпраця з викладачем, який використовує мову країни-агресора у стінах Податкового університету, неприпустима. Також очільник університету подякував студентам за патріотичну та тверду позицію, а також закликав університетську спільноту, особливо науково-педагогічних працівників, не допускати нехтування державною мовою та законодавством України.

Нагадаємо, схожий скандал виник і у столичному університеті – там викладачка відправляла на фронт студентів після прохання вести лекції українською.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!