Після свят на Львівщині може бути спалах грипу і Covid-19. Яка ситуація зараз

1493 0
За останній тиждень лікарі провели понад 8 тисяч досліджень.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

З 7 по 13 квітня медики на Львівщині провели понад 8033 досліджень на наявність COVID-19, з них позитивними виявилися 262 випадків. Про це повідомляють в ЛОВА. 

837 пацієнтів одужали, летальними стали 2 випадки. На стаціонарному лікуванні перебувають 195 людей. Медики зазначають, що за тиждень захворюваність на COVID-19 у Львівській області знизилась на 38%.

Зазначимо, що після Великодніх свят на Львівщині очікується черговий підйом захворюваності на грип та коронавірусну інфекцію Covid-19. Зокрема, на Львівщині, як і ще у кількох областях України, проводили дослідження стічних вод на наявність коронавірусу та грипу. 6 квітня вірусологи повідомили, що у стічних водах Львова, Дрогобича і Червонограда почали виявляти вірус грипу, тому можна очікувати, що серед мешканців Львівщини знову циркулює грип. Також у стічних водах збільшується кількість вірусу Covid-19. Усе це свідчить про те, що після Великодня можемо мати черговий підйом захворюваності.

Читайте також: Через два тижні на Львівщині очікується черговий спалах грипу та Covid-19

Крім того, як раніше повідомляла Тvoemisto.tv генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко-Тімко, найімовірніше, Сovid-19 стане сезонним захворюванням і від нього щоразу доведеться вакцинуватись.  Крім того, на Львівщині пройшла вже сьома хвиля коронавірусної інфекції і вона є далеко не останньою.

«Якщо порівнювати з попередніми хвилями, то остання – це була сьома «хвилька». Зважаючи на етапність, можемо передбачати, що коронавірус стане сезонним захворюванням. Щоразу з’являються нові штами ковіду і кожен з них має певну відмінність від своїх попередників. Одна з думок науковців така, що нам щороку доведеться вакцинуватись від коронавірусу, що зробить нас менш вразливими при зустрічі із вірусом», – говорила епідеміологиня.

Зараз у більшості областей України, зокрема і на Львівщині, циркулює штам Омікрону Кракен або ХВВ 1.5. Детальніше читайте тут

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!