Музично-світловий фонтан біля Оперного театру у Львові коштував понад мільйон доларів

15493 0
Фонтан зробили сухим. У холодну пору року його відключать і він перетвориться на пішохідну зону.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Облаштування нового фонтану біля Оперного театру профінансував благодійний фонд «Сокар Благо». Приблизна його вартість 1,5 млн. доларів – понад 28 мільйонів гривень. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

До слова, вартість фонтану, який відкрили на площі Двірцевій біля Головного залізничного вокзалу – майже сім мільйонів гривень. Його облаштовували за кошти з міського бюджету.

Читайте також: Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

Нагадаємо, у Львові вчора, 22 жовтня, запрацював новий фонтан на площі перед Оперним театром. Фонтан є і музичним, і світловим. Два рази на день – о 12:00 та о 18:00 – тут будуть відтворювати композиції львівських виконавців. У вечірній час фонтан підсвічуватимуть RGB та LED світильниками білого кольору. 

Демонтаж старого фонтану перед оперним театром почали торік у грудні. Про заміну старого фонтану біля Оперного повідомили ще у 2015 році, а тривала затримка у роботах була пов’язана з внутрішніми погодженнями у «Сокар-Благо».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!