Музичний сквер у Трускавці потрапив до рекордів України

1711 0
Облаштування скверу обійшлося у 500 тисяч гривень.
Фото: Трускавецька міська рада

Фото: Трускавецька міська рада

Музичний сквер, який належить Трускавецькій школі мистецтв ім. Романа Савицького, потрапив до реєстру рекордів України. Про це повідомила Трускавецька міська рада.

Читайте також: Вулиця з гірського села на Львівщині потрапила у Книгу рекордів України

Для встановлення рекорду враховували, як розміри, так і просторове наповнення.

Музичний сквер створили нещодавно, завдяки перемозі в конкурсі проєктів місцевих ініціатив. На реалізацію залучили обласні кошти (250 тисяч гривень), ще половину профінансувало місто, окремо долучились і спонсори.

Простір облаштовували за ідеєю директора музичної школи Ігоря Нича, тож кожен елемент тут зовсім не випадковий. Проєкт задумували як додаткове місце для проведення занять з музики в теплу пору року, тому невдовзі його доукомплектують вуличними музичними інструментами. 

Читайте також: У Трускавці облаштували музичний сквер у формі скрипки. Фото 

Нагадаємо, що у Трускавці біля школи мистецтв ім. Р. Савицького облаштували музичний сквер у формі скрипки, на який виділили пів мільйона гривень. Бруківку у сквері вистелили у формі скрипки з орнаментом скрипкового ключа, також облаштували лавки, які підсвічуються. В центрі простору та з боків – дерева-ліхтарі, які освічуватимуть його у нічний час. Проєкт скверу обійшовся вартістю 500 тисяч гривень, половину з яких виділила міська рада Трускавця, 40% – область, а ще 10% становив благодійний внесок.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!