Ми дійшли до піку. Завтра Львівщину можуть перевести у «червону» зону карантину

5422 0
Перевищені показники у нашій області спостерігаються по трьох показниках.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Завтра, 26 жовтня, Львівщину можуть віднести до «червоної» зони епідемічної небезпеки щодо поширення Covid-19. Перевищені показники у нашій області стосуються рівня госпіталізації та захворюваності, заповнення ліжок і забезпечення киснем. Про це під час брифінгу сьогодні, 26 жовтня, повідомив координатор із вакцинації у Львівській області Олег Когут.

За його словами, ця хвиля є найважчою за два роки.

Читайте також: У Моршині, де вакцинували понад 70% мешканців, немає госпіталізованих із Сovid-19

«Ми не знаємо, скільки ця хвиля буде тривати, але за клінікою ця хвиля є найважчою та найагресивнішою за попередні, які в нас були. Ми перевищуємо показники госпіталізації, тому «червона» зона неминуча», – каже він.

Як зазначила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Тімко-Іванченко, такої ситуації, яка є сьогодні, ще не було.

«Ми дійшли до піку весни 2021 року. Щодня кількість захворілих і померлих зростає, при чому швидкими темпами», – зазначила епідеміологиня.

Штаму Дельта плюс, про який активно заговорили, в Україні ще немає. Наразі його зафіксували у Великій Британії, США, Норвегії. За словами Наталії Тімко-Іванченко, ВООЗ не охарактеризував цей штам як такий, що може становити особливу небезпеку.

Читайте також: Львівщина може перейти в червону зону. Що зміниться

«Він сильніший, але ніхто не прогнозує важкої клінічної картини чи перебігу. В Україні жодного випадку не виявлено, та, враховуючи те, що не зупинена міграція між країнами, цілком ймовірно, що він розійдеться по країнах. Чогось надзвичайного він не принесе», – додала вона.

Про те, що на найближчому засіданні ТЕБ і НС буде прийнято рішення щодо переведення на «червоний» рівень епіднебезпеки Львівську, Житомирську, Луганську, Хмельницьку та Чернігівську області, зазначив також сьогодні міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Що може змінитися при запровадженні «червоного» рівня епідемічної небезпеки, читайте тут.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!