«Ми не стоятимемо осторонь». Як світ відреагував на руйнівну ракетну атаку по Львову

584 0
Відомо про 4 загиблих через ракетний обстріл у Львові.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО/ ІВАН СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ФОТО: ТВОЄ МІСТО/ ІВАН СТАНІСЛАВСЬКИЙ

У Львові вночі 6 липня пролунало декілька вибухів: зруйновано більше тридцяти будинків, 250 квартир, 50 автомобілей, близько 10 гуртожитків, є загиблі та постраждалі. Tvoemisto.tv зібрало реакцію світу на нічну ракетну атаку на місто.

Відтак, генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич засудила ракетну атаку росії по мирних жителях у Львові. Про це вона написала вранці у своєму Twitter.

«Я рішуче засуджую атаку росії, яка завдала удару по цивільному населенню у Львові», – заявила Пейчинович-Бурич. Вона пообіцяла, що «настане день відповідальності для тих, хто скоїв ці жахливі дії».

Читайте також: У Львові оголосили дводенну жалобу у пам’ять загиблих під час ракетної атаки

Також на обстріл відреагувала посол США в Україні Бріджит Брінк. Вона заявила, що Вашингтон не стоятиме осторонь і продовжуватиме посилювати здатність України захищатися. Про це вона написала у Twitter. 

«Жорстокий ракетний удар росії по Львову. Неодноразові російські обстріли мирних жителів жахливі. Ми не будемо стояти осторонь і продовжуватимемо зміцнювати здатність України захищатися», - наголосила вона.

Зокрема, свої співчуття висловив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський. Його коментар сьогодні, 6 липня, було опубліковано на Facebook-сторінці посольства Ізраїлю в Україні.

«Щирі співчуття родинам загиблих у нічній російській атаці на Львів та побажання якнайшвидшого одужання пораненим», – прокоментував Міхаель Бродський.

Нагадаємо, що цієї ночі о 2.06 год у Львові почалася повітряна тривога. Згодом у місті пролунала серія гучних вибухів.

Тут ми збираємо усю актуальну інформацію щодо наслідків вибухів у Львові.

__________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!