Київ

Минулого року Київ виділив на потреби ЗСУ 10% бюджету, — Кличко

539 0
Цього року у бюджеті закладено 1,2 млрд на потреби ЗСУ
Фото: Київрада

Фото: Київрада

У 2023 році столиця виділила 7 мільярдів гривень, що становить 10% бюджету міста, на допомогу військовим. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

Ці кошти спрямовані на закупівлю військових дронів, засобів РЕБ, автомобілів, спорядження та житла для захисників та їхніх сімей.

Зокрема, понад 1,5 мільярда гривень пішли на закупівлю військовими дронів різних типів. Також Київ виділив понад 60 млн грн та закупив для військових засоби РЕБ.

За кошти громади міста захисники придбали автівки, майже 3 тисячі дронів, необхідне спорядження. А в якості благодійної допомоги ми передали понад 400 дронів.

Цього року столиця продовжить допомагати військовим. У січні вже виділили 500 млн грн на придбання дронів різних типів.

Передбачили 1,2 млрд грн на допомогу захисникам. І цю суму місто постійно збільшуватиме!

На допомогу ветеранам та їх родинам, сім’ям загиблих воїнів передбачили 742 мільйони. У 2023 році закупили 612 квартир для захисників та їх родин. На цей рік на житло виділили 150 млн грн. Також кияни, які мобілізуються до лав ЗСУ, отримують від міста одноразову виплату 30 000 грн.

Нагадаємо, на минулому засіданні 7 грудня депутати внесли зміни до міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони “Захисник Києва” на 2022‒2024 роки”. Таким чином Київрада збільшила обсяги фінансування вказаної програми на 2024 рік на 1,5 млрд гривень. Загальний кошторис реалізації програми на три роки збільшився з 6,1 млрд гривень до 7,6 млрд гривень.

Також з цих коштів місто буде виплачувати киянам, які були та будуть мобілізовані на військову службу з 1 грудня 2023-го, по 30 тис. гривень одноразової адресної матеріальної допомоги. Передбачається, що в 2023 році на це буде витрачено 10 млн гривень (із розрахунку мобілізації 333 осіб), а в 2024 році -  50 млн гривень - (із розрахунку мобілізації 1,6 тис. осіб).

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!