Львівські митники вилучили одяг на 1 млн гривень, який намагалися ввезти як гуманітарку

641 0
Чоловіку загрожує штраф в розмірі 100% вартості товарів.
Фото: Львівська митниця

Фото: Львівська митниця

Львівські митники вилучили у водія одяг загальною вартістю 1 мільйон гривень, який чоловік намагався ввезти в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Про це повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

До пункту пропуску «Угринів – Долгобичув» із Польщі прибула вантажівка, за кермом якої був 36-річний чоловік зі Львівщини. Під час заповнення декларації він зазначив, що перевозить 2300 кг гуманітарної допомоги на адресу одного з українських благодійних фондів.

Митники перевірили автівку та знайшли там новий одяг, сумки та взуття. У благодійному фонді підтвердили, що дійсно очікують гуманітарний вантаж від однієї з польських фірм на суму 125 тисяч злотих, що в еквіваленті перевищує мільйон гривень.

Читайте також: Львівські митники виявили партію контрабандних IPhone 15 Pro на майже 3 млн гривень

Згодом митники звернулися і до польських підприємців, дані яких були вказані у документах. Польська сторона відповіла, що вона не дарувала українській благочинній фундації жодних товарів і умови дарування їм не відомі. Так з'ясувалося, що громадянин України подав декларацію про перелік товарів, які визнаються гуманітарною допомогою, однак вказав неправдиві відомості відправника товарів, які насправді він переміщував в режимі імпорту. Чоловіку загрожує штраф в розмірі 100 відсотків вартості товарів.

Нагадаємо, що мешканець Київщини намагався незаконно провезти два автомобілі під виглядом гуманітарної допомоги через кордон на Львівщині.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!