На «Арені Львів» планують облаштувати великий центр вакцинації

2161 0
До процесу вакцинації залучатимуть не лише медиків, а й волонтерів та студентів медичних закладів.
Фото: projetoblog.com.br

Фото: projetoblog.com.br

У Львові планують створити великий центр вакцинації населення, щоб щеплення отримала якомога більша кількість дорослого населення. Першочергово тут вакцинуватимуть зареєстрованих осіб через додаток «Дія». Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: На базі виставкового центру чи стадіону. У Львові можуть відкрити центр для масової вакцинації

Створення такого центру керівник області обговорив під час робочої онлайн наради з Міністром охорони здоров’я Віктором Ляшко.

«Перш за все, варто обрати тип центру вакцинації, щоб знати, скількох людей за день він забезпечить вакциною. Наразі йшлося про те, щоб створити такий центр на стадіоні Арена Львів. Цей об’єкт найбільше відповідає рекомендаціям Міністерства для облаштування центрів», – зазначив Максим Козицький.

За його словами, зараз необхідно врегулювати ряд організаційних питань, насамперед тих, що стосуються кадрового забезпечення роботи центру, адже до процесу вакцинації залучатимуть не лише медиків, а й волонтерів та студентів медичних закладів.

Проблемним питанням залишається розташування стадіону, об’єкт є поза містом, у зв’язку з цим доїзд може бути ускладнений. Саме тому розглядатимуть альтернативні варіанти розміщення центрів вакцинації, щоб наблизити їх до Львова та забезпечити безперешкодний доїзд населення з околиць міста чи області.

За дорученням голови ЛОДА, департамент охорони здоров’я повинен у стислий термін напрацювати механізм створення таких центрів в області відповідно до рекомендацій МОЗ.

Читайте також: Колективний імунітет до Covid-19 не з'явиться цього року, незважаючи на вакцинацію, – ВООЗ

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров’я уже заявляло, що планує відкрити у Львові та ще в п'яти великих містах України центри для масової вакцинації населення. В одному такому центрі, за словами Віктора Ляшка, можна буде щепити 10 тисяч людей на добу. Центри планують відкривати на базі великих інфраструктурних об’єктів – виставкових центрів чи стадіонів, куди люди, за попереднім записом, зможуть прийти і зробили вакцинацію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!