На архітектурну премію ЄС номінували три львівські проєкти

2337 0
Це найпрестижніша архітектурна премія в Європі.
Фото: ЛМР/Незламні матусі

Фото: ЛМР/Незламні матусі

Одразу 11 українських проєктів номінували на архітектурну премію Європейського Союзу, зокрема три зі Львова. Йдеться про Центр матері та дитини «Незламні матусі», торгово-офісний центр на площі Петрушевича у Львові від архітектурної студії Андрія Асанова; клабхаус «Балтійська Хол» у Львові від Sheremeta Architects Group.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, премія Міса ван дер Рое – це найпрестижніша архітектурна премія в Європі. Більшість країн та архітекторів пишаються проєктами, які подані на здобуття цієї премії. І ми також щасливі, що три проєкти зі Львова номіновані на цю премію.

Читайте також: «Незламні матусі» у Львові. Хто зараз там живе і як вагітні переселенки можуть отримати житло

«Один з цих проєктів є надзвичайно важливим для нас – це комплекс «Незламні матусі». Його було реалізовано Львівською міською радою за фінансової підтримки Товариства Червоного Хреста України. Об’єкт запроєктував архітектор Тарас Сулик з командою, а благоустрій навколо центру – працівники та працівниці управління архітектури та урбаністики ЛМР. Ми вважаємо, що це є достойний приклад соціальної архітектури. Зараз в світі велика увага прикута не до дорогої комерційної архітектури, а до архітектури, яка робить великий вклад в соціальний добробут громади. А тут йдеться про вагітних внутрішньо переміщених жінок з маленькими дітьми»,розповів Антон Коломєйцев.

Зазначимо, премію ЄС імені Міса ван дер Рое – European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2024 вручають за найкращі проєкти в галузі сучасної архітектури.

Які архітектурні та будівельні процеси відбуваються у Львові, за що відповідальний головний архітектор міста; чим загрожує невирішена ситуація з видачею містобудівних умов, читайте в інтерв'ю >Tvoemisto.tv з головним архітектором Львова Антоном Коломєйцевим.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!