Київ

На базі кінотеатру «Факел» в Києві створять багатофункціональний комунальний заклад культури

945 0
Кінотеатр розташований на проспекті Миколи Бажана, 3-а.

У Дарницькому районі на базі кінотеатру «Факел» створять багатофункціональний комунальний заклад культури. Кінотеатр розташований на проспекті Миколи Бажана, 3-а. Таке рішення було прийняте на пленарному засіданні Київської міської ради.

Депутат Київської міської ради Микола Конопелько пояснив, що необхідно створити простір, який підійде для проведення різного формату мистецьких, освітніх та іншого роду публічних заходів у Дарницькому районі.

«Наразі постає питання забезпечення ефективного використання будівлі кінотеатру. У планах на базі приміщення передбачено створити багатофункціональний комунальний заклад культури. Це забезпечить роботу нових творчих секцій, а саме студії акторської майстерності, студії відеозйомки та вокальної студії. Крім цього, заплановано відновити кінопокази. Важливо створити простір, де діти та дорослі зможуть навчатись, працювати, відпочивати та й загалом проводити свій час», – сказав Конопелько.

Депутат додав, що рішення передбачає передачу будівлі кінотеатру «Факел» до сфери управління Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації.

Зазначимо, на Святошині занедбаною залишається будівля ще одного кінотеатру – Екран, а на Русанівці після кількарічного капремонту відкрили після реконструкції кінотеатр Краків. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!