На будівництво платної дороги «Львів-Краковець» оголосили конкурс

2363 1
«Укравтодор» оголосив концесійний конкурс на будівництво й експлуатацію нової автомобільної дороги «Львів-Краковець», протяжністю 84,4 км, яка стане першою концесійною дорогою в Україні. Відповідне оголошення «Укравтодору» оприлюднено сьогодні, 26 травня, у виданні «Голос України».
fckarpaty.com.ua

fckarpaty.com.ua

Як зазначено в повідомленні, концесійні заявки на участь у конкурсі можна подавати до 11:00 24 липня 2015 року. До 7 вересня претендентів конкурсу повідомлять про допуск (недопуск) до участі. Водночас конкурсні пропозиції можна подавати до 11:00 6 листопада. Результати конкурсу та переможця планують оголосити 5 січня 2016 року.

Нова концесійна дорога Львів-Краковець буде проходити паралельно існуючій трасі М10 й охоплюватиме північний об’їзд Львова. Нова дорога буде складатися з чотирьох ділянок: Краковець-Яворів (20 км), Яворів-Івано-Франкове (40 км), Північний об’їзд Львова від Івано-Франкове до М09 (14,4 км) і Північний об’їзд Львова від М09 до М06 (10 км).

До участі в конкурсі допускаються юридичні особи-резиденти і нерезиденти України, які мають відповідний досвід будівництва та експлуатації таких доріг.

Орієнтовна вартість будівництв концесійної дороги «Львів-Краковець» може становити від $350 млн до $500 млн, залежно від технології будівництва, умов інвестора, його гарантій.

Читате також: Якою буде платна дорога Львів-Краковець: Характеристики

Проект «Будівництво та експлуатація автомобільної дороги «Львів-Краковець» протяжністю 84,4 км» є пілотним концесійним проектом в Україні. Ступінь економічної ефективності від його реалізації повинен виявити рівень зацікавленості потенційних інвесторів та доцільності втілення концесійних проектів в Україні.

Будівництво доріг в межах державно-приватного партнерства (концесії) передбачає повернення інвестицій концесіонеру за рахунок збору плати за проїзд, а також плати за доступ й експлуатацію об’єктів дорожнього сервісу, придорожньої інфраструктури, розміщення реклами, логістичних центрів, сучасних ліній зв’язку вздовж дороги.

Згідно з даними начальника відділу міжнародного співробітництва та інвестицій «Укравтодору» Терезії Бабич, орієнтовний термін будівництва цієї дороги – 4-5 років, фінансування для будівництва буде на 100% залучати приватний інвестор, термін концесії – до 49 років. Концесіонер відповідатиме за будівництво, утримання, ремонт дороги.

Джерело: «Інтерфакс-Україна».

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
26 Травня, 2015 13:55
Ч Ну и что, что дальше, как небыло дорог так и нет, одна болтовня, та сенсационные статьи, лучьше бы было написано, открыли вновь отремонтированную дорогу, а не ямочный ремонт, а бугры как были так и остались.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!