Якою буде платна дорога Львів-Краковець: характеристики

5912 0
Уряд планує побудувати платну дорогу за 5 років. Вона стане першою в Україні з такими характеристиками.
fckarpaty.com.ua

fckarpaty.com.ua

Фінансування для будівництва цієї дороги буде на 100% залучати приватний інвестор, термін використання дороги – до 49 років. Приватний інвестор (концесіонер) буде відповідати за будівництво, утримання, ремонт дороги.

Довжина планованої до будівництва дороги становитиме 84,4 км, вона матиме чотири смуги, орієнтовна швидкість руху – 120 км/год.

Категорія дороги –  1-А, що передбачає такі характеристики:

Кабінет міністрів ще вирішує, як буде встановлюватися вартість проїзду. Однак, «Укравтодор» вже отримав всі необхідні акти на землю для будівництва цієї дороги. Тим часом Уряд оголосив конкурс та шукає, хто будуватиме дорогу.

Зазначимо, що зараз в Україні відсутні платні автомобільні дороги. Закон дозволяє їх будувати, проте вимагає забезпечення альтернативного проїзду автомобілів безоплатним шляхом.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!