На честь загиблого воїна Юрія Осадчука у Львові створили стипендійний фонд. Як зробити пожертву

1436 0
Він загинув 15 жовтня під час виконання бойового завдання.
Фото: УКУ

Фото: УКУ

В Українському католицькому університеті започатковують стипендійний фонд на честь загиблого Героя Юрія Осадчука. Фонд створюють з ініціативи родини загиблого. Про це повідомили в УКУ.

«Ми з Юрою говорили про можливість надання стипендії – як гарний інструмент бути корисним для інших. Це форма підтримки молоді, яка дає можливість розвитку, пошуку себе, але не пропонує готові рішення, не маскується під допомогу», – зазначила дружина бійця Ірина Осадчук.

Претендувати на отримання стипендії імені Юрія Осадчука зможуть студенти Факультету прикладних наук. Проректорка Українського католицького університету Наталка Климовська зазначила, що спільною ціллю для родини та університету є зібрати 100 тисяч доларів у сталий фонд який дозволить генерувати стипендію імені Юрія Осадчука та покривати витрати на навчання студента/студентки в університеті щороку. 

Читайте також: «Він загинув, боронячи усіх нас». Спогади про випускника УКУ Тараса Гайдука, який поліг у бою за Україну

Зробити пожертву у стипендійний фонд Юрія Осадчука можна за посиланням.

Для довідки:

Юрій Осадчук, з позивним «Тай», загинув на фронті 15 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання. Юрій працював у компанії N-iX на посаді Automatic QA, останні роки – проєктним менеджером в команді проєкту Lebara. З першого ж дня повномасштабного вторгнення записався добровольцем у військкомат. Боронив нашу незалежність у лавах 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. Не захотів бути зв’язківцем і отримав призначення – навідником мінометного розрахунку. За дев’ять місяців блискуче проявив себе на службі та мав стати заступником командира. У Юрія залишилась дружина, батьки і сестра. Юрій був футбольним фанатом і захоплювався бойовими мистецтвами. Навіть під час служби не скасовував деякі свої довоєнні заняття з вивчення іноземних мов.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!