На честь Героя України «Да Вінчі» у Львові створять стипендійний фонд. Як зробити пожертву

977 0
Фонд створюють з ініціативи нареченої захисника.
Фото: Пресслужба «Вовки Да Вінчі»

Фото: Пресслужба «Вовки Да Вінчі»

В Українському Католицькому Університеті започатковують стипендійний фонд на честь загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі». Фонд створюють з ініціативи нареченої захисника, студентки УКУ Аліни Михайлової. Про це повідомили в університеті.

Стипендію імені Дмитра Коцюбайла вручатимуть студентам, які засвідчили своє служіння Україні активною волонтерською діяльністю, зокрема тим, що підтримували своєю працею військових, ветеранів та їхні сім’ї. 

«Ця стипендія для мене, перш за все, про пам’ять. Про продовження справи Дмитра. Адже він жив не лише війною, а й думав набагато масштабніше. Його головною мотивацією була вільна, незалежна, успішна, процвітаюча Україна. А цього неможливо досягнути без освічених українців», – зазначила Аліна Михайлова.

Читайте також: у Києві Паркову дорогу просять назвати на честь Дмитра Коцюбайла

Скласти пожертву на стипендіальний фонд імені Дмитра Коцюбайла можна за посиланням. За словами проректорки УКУ Наталії Климовської, ціль університету – зібрати 100 тисяч доларів у сталий фонд, який дозволить генерувати стипендію імені Дмитра Коцюбайла та покривати витрати на навчання студента/студентки в університеті щороку.

Нагадаємо, військовий Дмитро Коцюбайло, відомий як «Да Вінчі», загинув 7 березня у бою під Бахмутом. Свого часу він отримав найвищу державну нагороду – звання Героя України і був одним з наймолодших Героїв України. Йому було 27 років.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!