На е-квиток на Львівщині виділили 7 млн грн

1448 0
Картка електронного квитка буде водночас і єдиним платіжним засобом, і соціальною карткою.
ілюстративне фото: УНІАН

ілюстративне фото: УНІАН

Львівська облрада виділила 7 млн грн на впровадження електронного квитка в громадському транспорті для пільговиків. За відповідне рішення проголосували сьогодні, 12 березня, обласні депутати.

Читайте також: У Львові підписали угоду про впровадження е-квитка. Терміни

Департамент соцзахисту має напрацювати базу даних усіх пільговиків Львівщини, натомість департамент транспорту та зв’язку має закупити обладнання та системне забезпечення для самих автобусів. 7 млн грн мають витратити саме на формування бази даних і виготовлення соціальних карток.

Картка електронного квитка буде водночас і єдиним платіжним засобом, і соціальною карткою, в якій облікують всі пільги, оскільки одна людина може одразу мати кілька пільг.

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови ЛОДА Тарас Грень говорив, що електронний квиток у автобусах, що обслуговують обласні маршрути на Львівщині, сподіваються запровадити за рік і до цього процесу хотіли залучити інвестора.

Читайте також: Через конфлікт перевізників на приміському маршруті комунальне АТП-1 щодня втрачає 20 тис. грн

Додамо, що на Львівщині нараховують близько 550 тисяч людей, що мають пільги. З них 290 тисяч можуть безкоштовно користатися громадським транспортом. Витрати за їх перевезення мають відшкодовувати місцеві органи самоврядування.

Вікторія Ейсмунт

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!