Через конфлікт перевізників на приміському маршруті комунальне АТП-1 щодня втрачає 20 тис. грн

10797 0
Приміський маршрут курсує через центр Львова і дублює низку міських маршрутів.
Фото: Святослав Нейгауз

Фото: Святослав Нейгауз

Львівське комунальне «АТП №1» скаржиться на обласний маршрут №217а, який курсує через Львів та збирає пасажирів міських автобусів. 

Читайте також: Чому на деяких приміських маршрутах зросла вартість проїзду до 7 гривень

Раніше маршрут обслуговувало ПП «Ліон Транс». Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло, місяць тому із цим перевізником розірвали договір, оскільки він не виконував його умов. Натомість маршрут за тимчасовим договором почало обслуговувати ТзОВ «Успіх БМ». Але наразі маршрут обслуговують обидва перевізники, оскільки в ПП «Ліон Транс» кажуть, що повідомлення про розірвання договору в односторонньому порядку не отримували.

Приміський маршрут №217а сполучає Підбірці та мікрорайон Львова Рясне-2. Він проходить через Львів та частково дублює міські маршрути, зокрема №6а, №18, №29, №47а та №49. Це завдає збитків «АТП №1», яке обслуговує ці маршрути.

«Збитки підприємства становлять близько 20 тис. грн за день», – каже директор «АТП №1» Орест Хамула.

Читайте також: Зі Львова до Винників нелегально курсує автобус №36

Додамо, що за паспортом на маршруті №217а має курсувати 12 автобусів, натомість, через конфлікт перевізників, курсує 20. ТзОВ «Успіх БМ» навіть випустило на маршрут автобуси великого класу. За словами Романа Кокотайла, обласний департамент вже скерував звернення до Укртрансбезпеки, яка вже почала перевірку маршруту.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!