У Львові підписали угоду про впровадження е-квитка. Терміни

2982 0
Згідно з попереднім графіком, від підписання договору до прийому в експлуатацію мине 74 тижні.
ілюстративне фото: UA: Суспільне

ілюстративне фото: UA: Суспільне

12 березня у Львові підписали угоду між ЛКП «Львівавтодор» та чесько-українським консорціумом компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe – Municipal Technologies LLC про впровадження електронного квитка, інформує пресслужба ЛМР.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

Тендерний комітет визначив переможця останнього етапу тендеру, яким і став консорціум, ще 11 грудня. Втім інший учасник Consortium Ridango AS & Datel AS, що подав на 1,5 млн дорожчу пропозицію, оскаржував це рішення, тому угоду не могли підписати два місяці.

«На превеликий жаль, учасник, що подав на 2 млн дорожчу пропозицію, вирішив, що тендерний комітет не правий і поскаржився в ЄБРР на замовника, звинувативши у тому, що процедура була некоректною. Банк розглядав скаргу більше 3 місяців, та в результаті підтвердив рішення тендерного комітету, що процедура відповідає політиці Банку. На жаль, це для нас означало втрату часу», – сказав заступник директора департаменту житлового господарства Андрій Білий.

Наступним етапом буде узгодження всіх технічних специфікацій, що займе ще приблизно три місяці часу. Після цього мають виготовити обладнання та встановити його в автобусах.

Терміни впровадження е-квитка у Львові:

  • Детальне проектування – до 3 місяців;
  • Тестування обладнання – до 1 місяця;
  • Виготовлення та встановлення обладнання – паралельні процеси, що займають орієнтовно 10−11 місяців;
  • Тестова експлуатація та прийом в експлуатацію – 2 місяців.
 

Згідно з попереднім графіком, від підписання договору до прийому в експлуатацію мине 74 тижні.

Львівський е-квиток працюватиме за принципом Account Based, коли вся інформація про поїздки буде зберігатися на сервері та в персональних кабінетах мешканців. За рахунок того, що усі перевізники будуть інтегровані до однієї системи, мешканцям буде простіше оплачувати за проїзд та планувати свої поїздки, адже мобільний додаток дозволить також відстежувати рух громадського транспорту, будувати оптимальний маршрут тощо. Водночас, розрахуватися за проїзд можна буде з допомогою мобільної аплікації, розумного годинника, банківської картки чи QR-коду.

Читайте також: Запустити е-квиток на Львівщині хочуть за рік

Нагадаємо, що запровадити е-квиток у львівському транспорті намагалися ще у 2012 році. Тоді для цього навіть знайшли латвійську компанію-інвестора «Ригас-Карте», з якою мали б створити спільне підприємство, але цього так і не зробили.

Новий етап роботи над е-квитком розпочали у 2015 році, коли підписали меморандум із ЄБРР. У серпні 2017 року ЛКП «Львівавтодор» підписав кредитну угоду та оформив фінансування. Від тоді тривали тендерні процедури.

Весь громадський транспорт, за попередніми планами, мав перейти на е-квиток орієнтовно у січні-травні 2020 року. Е-квиток у Львові називатиметься «Леокарт» та коштуватиме приблизно 400 грн на місяць. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!