Київ

На Хмельницького в Києві незаконно розбирають історичну садибу, – активіст

844 0
Департамент міського благоустрою КМДА направив інспектора для з’ясування обставин

У Шевченківському районі столиці забудовник почав розбирати садибу XIX століття по вулиці Богдана Хмельницького, 64. Про це повідомив громадський діяч та співзасновник пам’яткоохоронного хабу «Цегла»  Дмитро Перов.

Він наголосив, що роботи проводяться без дозвільної документації, а встановлення захисного будівельного паркану порушує правила благоустрою Києва.

«Цими хвилинами на вул. Хмельницького, 64 розбирають садибу Олени Петровської. Будинок збудований до 1899 року на тогочасній вул. Фундуклеївській, на червоній лінії забудови. Належить до фонової історичної забудови, архітектурного ансамблю вул. Хмельницького, що в цій частині представлений 2-3 поверховими міщанськими садибами. Роботи проводяться без відповідної дозвільної документації та встановлення захисного будівельного паркану, що є порушенням п. 15.1 Правил благоустрою м. Києва», – написав Петров.

Київський пам’яткоохоронець звернувся до Департаменту міського благоустрою КМДА. Вони направили інспектора для з’ясування обставин та фіксації порушень.

Нагадаємо, днями стало відомо, що будівельники почали розбирати будинок Івана Михайловського, що розташований на вул. Івана Франка, 26.  Про це заявив київський активіст Дмитро Перов.

Заступниця очільника МКІП Катерина Чуєва у коментарях відповіла Перову, що будівлю мали реставрувати, однак «зараз стало зрозуміло, що міняють всю начинку і дах, щоправда, не збільшують поверховість».

Офіційної інформації щодо реставрації будинку наразі немає.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!