Київ

На Книжковому Арсеналі представили книжки, які згоріли у знищеній ракетами друкарні в Харкові

599 0
Великі наклади книжок готувалися до представлення на Книжковому арсеналі.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

На Книжковому арсеналі представлений стенд із книжками, які згоріли після обстрілу поліграфічного комплексу «Фактор-Друк» у Харкові. Про це повідомляє Укрінформ.

«У нас є екпозиція, яка називається - "Книги знищені Росією". Це книжки, які нам передали друкарі з Харкова. Книжки зі знищеного цеху друкарні "Фактор-друк". Вони там розташовані для того, щоб звернути увагу всіх на те, що ця друкарня потребує підтримки для відновлення, що видавці потребують підтримки гривнею та добрим словом. Вони понесли шалені втрати, і видавництво Vivat, і інші видавництва, які там друкувалися говорять про те, що їм потрібна наша підтримка та час для того, щоб відновити друк книжок в інших книгарнях», - сказала директорка XII Книжкового Арсеналу Юлія Козловець.

За її словами, великі наклади книжок готувалися до представлення на Книжковому арсеналі.

«Ми експонуємо сьогодні ці постраждалі книжки, привертаємо увагу в тому числі і міжнародних  гостей, міжнародних ЗМІ до того, що відбувається в країні, щоб вони розповсюджували цю інформацію далі», - додала вона.

Нагадаємо, 23 травня внаслідок серії ракетних ударів було зруйновано поліграфічний комплекс «Фактор-Друк», один із найбільших поліграфічних комплексів Харкова та всієї України. Під час ракетної атаки на підприємстві було понад 50 працівників. Семеро загинули, 21 людина поранена.

XII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» триватиме у будівлі Старого Арсеналу в Києві до 2 червня. У програмі передбачено близько 160 подій

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!