Чому мешканців Винників обурив готель і велодоріжка та розмова з керівником Львівської митниці. Підсумки доби

10168 0
Нині 28 червня та 856 доба героїчного спротиву агресії рф.

Акцент дня: Замість трамваю велосипедна доріжка та готель. Що обурило мешканців Винників. 25 червня у Львові мали відбутися громадські слухання щодо двох проєктів: перший – про прокладання велодоріжки, яка має сполучити Винники зі Львовом, другий – про розбудову елітного відпочинкового комплексу Emily Resort у Винниках. Замовником розробки обох детальних планів є ТзОВ «Емілі Резорт» – комплекс, який на місці колишнього озера розбудував львівський бізнесмен і колишній депутат Григорій Козловський. Одне зі слухань таки відбулося, хоча громадськість протестувала, і другу презентацію щодо розбудови комплексу через обурення мешканців не змогли представити. Журналістка Tvoemisto.tv побувала на слуханнях та розповідає, що стало предметом суперечки.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 119 бойових зіткнень. Найгарячішими напрямками залишаються Торецький, Покровський та Курахівський, де відбулось 26. 27 та 18 атак ворога. Ситуація в районах бойових дій складна, втім, під контролем наших захисників. Підрозділами нашої авіації та ракетних військ і артилерії завдано уражень по п’яти районах зосередження противника, зенітно-ракетному комплексу, радіолокаційній станції та трьох складах з боєприпасами.

Читайте також: Україні бракує ракет ППО, щоб захистити відремонтовані енергооб’єкти – ДТЕК. Для відновлення одного гВт енергії знадобиться близько 1 мільярда доларів.

Та: На якому етапі будівництво центру допомоги українцям, які зазнали тортур на війні, у Львові. Будівництво повністю фінансує Уряд Фландрії; запрацює вже на початку 2025.

Тема дня: «Хочеться розвінчати міф про митника-хабарника». Інтерв’ю з керівником Львівської митниці. В.о. керівника Львівської митниці Андрій Кузнік у межах програми «Тема тижня» розповів, що зміниться в роботі очолюваної ним держустанови; чому митники живуть наче за прозорими стінами; за що їх звільняють, а також звідки у нього наплічник за 100 тисяч гривень та чи вдається розвінчати міф про митників-хабарників.

Ключові події:

1. Президент Зеленський прибув з неоголошеним візитом до Львова. Делегація віддала шану полеглим Героям на Личаківському кладовищі.

Читайте також: Україна отримала новий транш від ЄС на 1,9 млрд євро. Загальна бюджетна підтримка від ЄС з початку 2024 року вже досягла майже 8 мільярдів євро та буде ще більше.

Та: Аналітики прогнозують подорожчання долара: яким буде курс. До кінця року він може подорожчати до 42 гривень;

2. Шахтарі Львівщини можуть припинити роботу через невиплату зарплат. Видобуток вугілля готові припинити вже з 1 липня.

Читайте також:  «Укрзалізниця» отримала ліцензію на вантажні перевезення у Польщі. УЗ вже працює над розробкою та узгодженням нових міжнародних маршрутів.

Та:  У «Дії» з’явилася нова послуга: можна змінити дані про місце проживання. Без поїздок до установ та паперів;

3. Київ внесли у в останню десятку рейтингу «Найзручніших міст світу». Індекс EIU оцінює 173 міста за п’ятьма категоріями: стабільність, охорона здоров’я, освіта, культура та навколишнє середовище, інфраструктура.

Читайте також: У відпочинковому комплексі на Львівщині отруїлись 23 дітей. Наразі 19 хворих перебуває на стаціонарному лікуванні у Сколівській центральній лікарні, ще 4 – в Стрийській міській об’єднаній лікарні. Стан усіх потерпілих середньої важкості.

Та: Забруднення питної води на Львівщині. Чи можна таку воду вживати та яка ситуація у Львові. У області є два населених пункти, де вода постійно має неналежну якість;

4. Електронний квиток на Львівщині прирівняли до паперового. Що це означає. Тепер е-квиток є правовою підставою для укладення договору перевезення пасажира та багажу.

Читайте також: Уздовж проспекту Бажана в Києві висадили багаторічні трави. Такі озеленені території допомагають відновити природний баланс, покращують мікроклімат, сприяють зменшенню кількості пилу, очищенню повітря і поглинанню шуму.

Та: У Львові планують облаштувати новий сквер на пів гектара. Новій ділянці хочуть присвоїти назву «Сквер імені Олега Бабія»;

5. У Ботанічному саду в Львові відбудеться виставка. Деталі. Відвідування безкоштовне за наявності вхідного квитка на територію саду.

Читайте також: Польський інститут реставруватиме старовинні надгробки на Львівщині. Цвинтар на вулиці Трускавецькій є найдавнішим цвинтарем у Дрогобичі.

Та: У Львові прогнозують грозу та град. 28 червня удень до 31°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!