На Коперника у Львові облаштовують велопішохідну зону. Фото

2426 0
Завершити будівельні роботи планують до середини вересня, після чого почнуть висаджувати озеленення.
Фото: пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

На вулиці Коперника у Львові під мурами монастиря святого Лазаря прокладають вело-пішохідну доріжку. Верхня терасу вулиці реконструюють під спільну зону для велосипедистів та пішоходів шириною 2,5 м.

Читайте також: Яким може бути сквер на місці самобуду на Сосновій у Львові. Візуалізація

«Тут довелося прийняти дуже складне рішення і зрізати самосівіви. Для того, щоб стабілізувати схил, треба було забрати ці дерева самосіви. Відповідно ми повністю переробляємо схил, але в той самий час залишили великі дерева, які були добре сформовані біля ста років. На схилі висадять ще 25 дерев і біля 2 тис. кущів», — розповіла заступниця директора ЛКП «Інститут просторового розвитку», яке розробляло проект, Олександра Сладкова.

За її словами, для краси на схилі висадять граби і глоди Pauls Scarlet та клен татарський, який має утримувати схил. Нині підрядники виконали вже 70% робіт й залишилося завершити заміну комунікацій.

Читайте також: Як може виглядати озеро на Панча у Львові. Візуалізація

Нагадаємо, Галицька районна адміністрація 16 квітня підписала договір про облаштування вело-пішохідної зони на вулиці Коперника від вулиці Грабовського до вулиці Колесси. За проектом тут висадять 25 дерев та 1005 кущів.  Вартість робіт становить 4,4 млн гривень. Завершити їх планують до середини вересня, після чого почнуть висаджувати озеленення.

Фото пресслужби ЛМР

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!