Як зміниться пішохідна зона на Коперника. Візуалізація

6750 0
Почати роботи планують навесні цього року.
Візуалізація: ЛКП "Інститут просторового розвитку"

Візуалізація: ЛКП "Інститут просторового розвитку"

У Львові планують облаштувати велопішохідну зону на вулиці Коперника, що пролягатиме від вулиці Грабовського до Колеси. Проект реконструкції оприлюднили на сторінці ЛКП «Інститут просторового розвитку» у Facebook. Його замовила Галицька районна адміністрація.

Читайте також: Як зміниться вулиця Богдана Хмельницького після реконструкції. Схема

Договір із проектантами підписали 17 жовтня торік. За проектом, простір буде спільним і для пішоходів, і для велосипедистів. Поблизу нещодавно відремонтованого фонтана «Водолій» облаштують сходи.

«Проектом передбачили переоблаштування верхньої тераси по вул. Коперника на спільну зону для велосипедистів та пішоходів шириною 2,5 м. Уздовж усієї алеї облаштують підпірну стінку, що дасть змогу розширити прохід у найвужчих ділянках. У місцях підвищеної небезпеки на підпірній стінці передбачена огорожа», – розповідає у коментарі Tvoemisto.tv архітекторка проекту Олена Зварич.

Уздовж алеї запроектували кишені з вуличними меблями, що слугуватимуть своєрідними балконами для огляду вулиці Коперника. Через те, що тераса розташована близько до історичного муру, який нещодавно відреставрували, доріжку замощуватимуть у наявних відмітках.

Читайте також: Як будуть реконструювати площу Двірцеву. Етапи робіт

«Оскільки неможливо понизити рівень покриття, входи на алею облаштують сходинками (для пішоходів під час зимового заледеніння) та пандусами для проїзду велосипедистів. Крім цього, покриття спільної зони велосипедистів та пішоходів замостять безшовною плиткою ФЕМ, Уздовж алеї, перед сходами та пандусами, буде тактильна плитка "поводир" та "небезпека" для людей з вадами зору», – додає Олена Зварич.

На алеї також встановлять 22 чотириметрові ліхтарі та 11 світильників декоративного освітлення. Під час реконструкції висадять 25 дерев, серед яких граб, глід та клен татарський, 28 кущів (скумпія та хеномелес), понад півтисячі чагарників (кизильник, ялівець, бересклет, лаванда) та дві сотні напівчагарників (два види пахизандри верхівкової).

Із території алеї влаштують водовідведення у вигляді лінійної системи лотків, які підключать до дощоприймальних колодязів.

Читайте також: Як виглядає оновлена вулиця Римлянина у Львові. Фото

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Галицької районної адміністрації Роман Гавчак, роботи запланували на весну цього року.

«Наразі проект перебуває на експертизі, яку плануємо завершити у лютому, після чого оголосимо тендер на підрядника наприкінці місяця. Вартість робіт без результатів експертизи сказати складно», – каже він.

Читайте також: Як може виглядати озеро на Панча у Львові. Візуалізація

Додамо, що цього року у Львові розпочнуть реконструкцію перехрестя вулиць Вітовського та Коперника, яка передбачає прокладання трамвайних колій від перехрестя до початку вулиці Степана Бандери.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація ЛКП «Інститут просторового розвитку»

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!