На кордонах на в'їзді в Україну сотні автівок чекають розмитнення. Де найбільші черги

1781 0
Водночас на виїзді з України черг немає.
Фото умовне, з відкритих джерел

Фото умовне, з відкритих джерел

Станом на вечір 8 травня у пунктах пропуску на в'їзд в Україну з Польщі утворилися черги з автомобілів, більша частина з яких чекають розмитнення. Про ситуаціяю на кордонах станом на 18:00 8 травня у Львівській області повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«З 6 квітня на ПП на в‘їзд в Україну почали утворюватися черги з охочих розмитнити та ввезти автомобілі. Це і досі впливає на пропускні операції». 

Черги на пунктах пропуску:

  • ППр Угринів – 200 легкових
  • ППр Рава – Руська – 230 вантажних, легкових немає
  • ППр Грушів – 460 легкових
  • ППр Краківець – 350 легкових та 520 вантажних
  • ППр Шегині – 570 легкових та 180 вантажних
  • ППр Смільниця – 200 легкових.

 

Читайте також: На кордоні України з Румунією з'являться нові пункти пропуску 

Він зазначив, що майже усі легкові автомобілі чекають на розмитнення. У Раві-Руській черг з легкових автівок нема, бо там їх не пропускають. У Краківці та у Шегинях пріоритет надають вантажним автомобілям, оскільки черга там одна. За добу на одному ПП розмитнюють в середньому 50 легкових автівок.

Львівська митниця радить: якщо ви повертаєтесь з-за кордону і везете автівку на розмитнення, краще скористатися ПП в Угринові, Смільниці та Грушеві, оскільки там нема черг із вантажівок. Якщо ж ви везете гуманітарну допомогу, краще повертатися в Україну через ПП у Раві-Руській та Краківці.

Водночас зазначимо, що черг перед пунктами пропуску із сусідніми державами, на виїзд з України, станом на 21.00 08 травня, нема.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!