Київ

На Київщині СБУ затримала батька з сином, які здавали росіянам позиції ЗСУ

521 0
Чоловіки готували ракетні удари по Україні, а також хоронили останки загиблих росіян під Києвом.

Служба безпеки України на Київщині викрила та затримала сім'ю, яка співпрацювала із російськими спецслужбами. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що завербовані батько і син допомагали готувати ракетні удари РФ по столичному регіону. Зокрема, вони повідомляли про геолокації базування Сил оборони, в тому числі військовослужбовців Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Також підозрювані передавали ФСБ координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники. За наведенням фігурантів загарбники планували здійснити прицільні ракетні удари по українських об'єктах.

 

«У результаті спецоперації на Київщині обох агентів було викрито, задокументовано їхні злочинні дії і затримано. Синхронно з цим було проведено заходи для убезпечення підрозділів ЗСУ та виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу України», — йдеться у повідомленні.

В СБУ поінформували, що серед іншого, чоловіки виконували специфічне завдання російської спецслужби — шукали останки росіян, які загинули під час боїв за Київ. Фігуранти збирали фрагменти тіл у контейнери, а потім вивозили у лісопосадки столичного регіону та хоронили.

Після цього вони направляли до ФСБ відповідний "фотозвіт" із прив'язкою до місцевості та координатами місця захоронення російських останків. 

Як встановило розслідування, затримані раніше проходили службу у складі правоохоронних органів.

«Після звільнення вони були дистанційно завербовані кадровим співробітником ФСБ, який "звернув увагу" на зрадників після їхніх антиукраїнських коментарів у Ютубі. На початкових етапах співпраці з окупантами син фігуранта навіть проводив онлайн-тренінги з тактичної медицини для бойовиків російського угруповання "Ахмат"», — повідомили правоохоронці.

В СБУ зауважили, що за відпрацьовані завдання підозрювані отримували гроші від росіян на власні банківські картки. Чоловікам загрожує довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 12 березня в СБУ повідомили про нейтралізацію угруповання так званих «православних журналістів» -  злочинну організацію під прикриттям УПЦ МП, яка проводила інформаційні диверсії на замовлення ФСБ. Зловмисники масово продукували та «розганяли» прокремлівські наративи та провокативні повідомлення, які повинні були дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та розпалювати релігійну ненависть в Україні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!