На Київщині виявили сім місць, де впали збиті ракети 5 грудня

892 0
За останній ракетний обстріл рф поліція Київщини отримала 31 повідомлення про те, що люди бачили проліт крилатих ракет.
Фото: Андрій Нєбитов

Фото: Андрій Нєбитов

У Київській області виявили уже 7 місць збивання ракет, якими росія обстріляла регіон у понеділок, 5 грудня. Про це під час телемарафону заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передає Укрінформ.

«Наразі ми вже виявили 7 місць збивання і падіння цих ракет. Слідчі групи провели відповідний огляд, уламки були вилучені, пошук триває і далі», – пояснив він.

Начальник поліції столичної області уточнив, що на деяких уламках є певні маркування, які можуть свідчити про те, що ці ракети щонайменше модернізувалися у 2022 році.

«Але треба, щоб на це питання (чи є уламки саме нещодавно вироблених ракет, – ред.) відповідали фахівці. Відповідні експертизи вже призначені», – заявив чиновник.

Він додав, що за останній ракетний обстріл рф поліція Київщини отримала 31 повідомлення про те, що люди бачили проліт крилатих ракет. За його словами, з кожним разом ці повідомлення стають все більше якісними – люди не тільки повідомляють про проліт ракети, а навіть про напрямок, звідки і куди вона летить.

«І це дає змогу вчасно силами ППО зорієнтуватися», – зазначив Нєбитов.

Читайте також: Енергосистема України поетапно відновлюється, але один з напрямків залишається складним

Нєбитов заявив, що після нещодавньої «вишгородської трагедії» прийняли додаткові заходи, зараз усі наряди груп реагування патрульної поліції та інші наряди, які розташовані на тій чи іншій території, через гучномовці повідомляють громадян про ракетну небезпеку.

Відповідаючи на питання, як на Київщині минула ця ніч, начальник поліції Київської області поінформував, що у них була певна інформація про проліт російського дрону. За його даними, цей дрон залишив межі столичної області і його відпрацювали вже у Житомирській області.

Нагадаємо, 5 грудня рф завдала масованого ракетного удару по українській критичній інфраструктурі. Загалом було випущено 70 ракет.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!