На Львівщині активізувався британський штам коронавірусу. Які симптоми

12114 0
Мутований вірус британського штаму більш заразний та вражає всі вікові групи.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Станом на ранок у ковідні лікарні Львова та області госпіталізували 314 нових хворих. Загалом зараз у лікарнях перебувають 2 774 пацієнтів. Завантаженість на сьогодні становить 63%. Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: Львівщина перейшла у червоний рівень епіднебезпеки

За його словами, у Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває 255 хворих, у Центрі легеневого здоров’я – 202, у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги – 409, а у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи – 319 хворих. В області найзавантаженішими є Стрийська та Новояворівська районні лікарні.

Як наголосила експертка департаменту охорони здоров’я з пульмонології Надія Рудницька, на Львівщині активізувався мутований вірус британського штаму. А він більш заразний та вражає всі вікові групи.

«Перебіг коронавірусу у хворих здебільшого важкий, незалежно від віку. Звісно, найвразливішими є ті, хто має цукровий діабет, гіпертонічну хворобу, онкологію та ті, хто отримує імуносупресивну терапію», – каже вона.

За її словами, при перших ознаках нездужання – нежиті, підвищеної температури, болі у м’язах, суглобах, кишкових розладах, втраті апетиту, нюху, смаку, а також кон’юктивітах, залишатися вдома і звертатися за медичною допомогою до сімейних лікарів.

Що стосується вакцинації від коронавірусу, то зараз в області працюють 9 мобільних груп. Уже провакцинували першою дозою вакцини 5 878 мешканців області, зокрема, за добу щеплення отримали 880 людей.

Читайте також: На Львівщині запроваджують додаткові обмежувальні заходи. Перелік

Нагадаємо, від сьогодні Львівська область за показниками та індикаторами захворюваності перейшла у червоний рівень епіднебезпеки. Через зростання на Львівщині кількості захворювань на Covid-19 в області до 6 квітня ввели додаткові обмежувальні заходи. Детальніше читайте у новині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!