На Львівщині чоловік за 6,5 тисячі доларів вносив ухилянтів у систему «Шлях»

912 0
Його затримали після отримання частини коштів.
Фото: Львівська обласна прокуратура

Фото: Львівська обласна прокуратура

На Львівщині затримали 52-річного чоловіка, якого підозрюють в незаконному переправленні осіб призовного віку через державний кордон України. Ухилянти оплачували за його послуги по 6500 доларів. Про це повідомили в прокуратурі Львівської області.

Слідчі встановили, що підозрюваний налагодив схему нелегального перетину кордону ухилянтами, вносивши їхні відомості до системи «Шлях», як водіїв-волонтерів. Це дає право виїхати з України в умовах воєнного стану. За свої послуги підозрюваний просив 6500 доларів США з особи.

Читайте також: На Львівщині на кордоні затримали шістьох ухилянтів

Його затримали в порядку ст. 208 КПК України після отримання ним частини коштів у сумі 3 000 доларів США.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України у Львівській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, що у Львівській області проводять заходи з протидії корупції. Зокрема, задля зменшення зловживань системою «Шлях». Вже створили перелік рекомендованих до подачі документів, що дозволяє підтвердити діяльність, пов’язану зі ввезенням гуманітарних вантажів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!