На Львівщині фіксують збільшення випадків загострення після отиту

868 0
За останні два тижні вже 4 пацієнти захворіли на гострий середній отит.
Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

За більш ніж як два тижні лікарі Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» зафіксували вже 4 випадки отиту, які призвели до важких ускладнень. Три із них потребували великих вушних операцій. Про це повідомили у пресслужбі медзакладу.

«Переважно за рік ми мали 4 ускладення від гострого середнього отиту. Це така середня цифра, часом менше, часом більше. А тут ми маємо за короткий проміжок вже 4 ускладнення. Чому так? Наразі це для нас загадка. Але я спілкувався із колегами з-за кордону. Вони кажуть, що у них теж пішла хвиля ускладнень. Можливо, йде мікс інфекцій. Можливо, це впливи коронавірусної інфекції, які ми не знаємо, які треба буде ще дослідити», – повідомив керівник клініки дитячої оториноларингології Федір Юрочко.

Читайте також: Лікарі Охматдиту прооперували 11-річного хлопця, в якого був гній з мозку

Батьків закликають бути уважними, якщо у дитини отит. Це захворювання у більшості випадків протікає легко, минає без антибіотиків, але водночас отит небезпечний своїми ускладненнями, які можуть загрожувати життю.

Нагадаємо, що за останні декілька місяців, фахівці «Охматдиту» зіткнулися з таким ускладненням після Covid-19, як лімфоторакс.  Таке захворювання зустрічається у 1 на 15 тисяч дітей.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!