На Львівщині громаді повернуть землі, які забрали у ексдепутата ЛМР

907 0
Мовиться про 26 га, які перебувають в межах Новояворівської територіальної громади.
Фото умовне/UBR

Фото умовне/UBR

На Яворівщині за рішенням суду у розпорядження Новояворівської територіальної громади повернуть більше 26 га землі, які повинні були використовувати під об’єкти енергогенеруючих підприємств. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури. 

Як стало відомо Tvoemisto.tv із Єдиного державного реєстру судових рішень, Яворівська окружна прокуратура в інтересах Новояворівської ТГ звернулась із позовом до Господарського суду Львівської області ще у червні цьогоріч. У ньому вимагали розірвання договору оренди землі з ТзОВ «Скай Енерджи Юкрейн», яке входить до «Групи братів Печенків» під керівництвом екснардепа Ореста Печенка. Договір уклали у листопаді 2018 року, за яким ділянка розміром 26,4 га відходила під будівництво енергогенеруючих підприємств, яке так і не розпочали. Йдеться про земельну ділянку біля Старичів, що на Яворівщині. 

Свою заяву позивач аргументував тим, що, незважаючи на договірні зобов’язання, товариство не виплачувало оренду плату з січня 2022 року по лютий 2023, що є підставою для припинення оренди. Таким чином відповідач заборгував 1 млн 95 тис. гривень. 

Читайте також: Батько Тараса Козака відсудив у санаторію «Шкло» понад 7 млн грн

Вже 8 листопада цьогоріч суддя винесла рішення, яким зобов’язала повернути зазначену ділянку у власність громади, а також виплатити судовий збір у розмірі 5 тис. 368 гривень. 

Довідка: 

ТзОВ «Скай Енерджи Юкрейн» заснували у 2017 році у Львові. Її основним видом діяльності є виробництво електроенергії. Наразі керівником компанії є депутат ЛМР від партії «ВАРТА» Тарас Ворко. Що ж до власників, то одним з кінцевих бенефіціарів компанії є Руслан Печенко, який є братом депутата ЛМР 6-ого скликання Ореста Печенко. Окрім цього, вона входить до «Групи братів Печенків».  

Нагадаємо, що колишній власник Винниківської тютюнової фабрики планує купити частку у бізнесі з виробництва та дистрибуції мінеральної води торговельної марки «Трускавецька».

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!