На Львівщині лікарі допомагали чоловікам уникнути мобілізації

1236 0
За 5 500 доларів медики забезпечували отримання групи інвалідності для ухилянтів.
Фото: СБУ у Львівській області

Фото: СБУ у Львівській області

Спецслужба заблокувала протиправну діяльність недобросовісних лікарів на чолі із керівництвом одного з медичних закладів у Львівській області. Про це повідомили в управлінні СБУ в Львівській області.

За 5 500 доларів неправомірної вигоди медики забезпечували безперешкодне оформлення документів та отримання групи інвалідності для ухилення від мобілізації військовозобов’язаними. Оперативники викрили завідуючу одного з відділень медзакладу та її колегу під час отримання чергового траншу у розмірі 4 500 доларів.

Читайте також: На Львівщині судитимуть ще двох ухилянтів від мобілізації

Їм повідомили про підозру за ч.2 ст.28 та ч.3 ст.369-2 (зловживання впливом за попередньою змовою групи осіб) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу та відсторонення від посадових обов’язків. Триває слідство для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності й інших осіб причетних до вказаної протиправної схеми.

Нагадаємо, що у пункті пропуску «Рава-Руська» викрили подружжя, яке намагалося незаконно перевезти особу призовного віку через кордон. Чоловік та жінка погодилися перевезти ухилянта за 3 тисячі доларів.

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!