На Львівщині ліквідували ще два пам’ятники радянської доби

773 0
Уперше обласна робоча група працювала на Дрогобиччині.
фото: лова

фото: лова

У селах Дорожів та Грушів Дрогобицького району на Львівщині декомунізували ще два радянські пам’ятники, один із них присвячений радянським льотчикам. Сьогодні, 31 березня, відбулось виїзне засідання обласної робочої групи з питань декомунізації, і уперше обласна робоча група працювала на Дрогобиччині. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Окрім цього, у межах засідання також обговорили пам’ятники, які ще залишились на території району та підлягають декомунізації, дорожню карту з їх демонтажу, а також проблемні питання.

Читайте також: На Львівщині демонтували ще один радянський пам'ятник

Додамо, перше засідання робочої групи з питань декомунізації провели наприкінці минулого року. Тоді вирішили створити відповідні робочі групи при районних військових адміністраціях. Їхнє завдання – збір інформації про пам'ятники і таблиці радянської доби (солдатам радянської армії, колгоспникам, радянським космонавтам та діячам, подіям, які прославляють срср чи російську імперію тощо) з обов'язковою фотофіксацією, а також радянських топонімів, які підлягають декомунізації, відповідно до чинного законодавства або потреб часу. За цей час робочі групи напрацювали зведений перелік об’єктів на Львівщині, які підлягають декомунізації, їх нарахували загалом майже 200.

Нагадаємо, минулого року Львівська облрада закликала громади області якнайшвидше завершити процес декомунізації та деколонізації в області. На сесії облрада встановила терміни – процес має завершитися до кінця 2023 року. Напередодні у Дрогобицькому районі демонтували ще три пам'ятники радянським діячам. Два із них присвячені радянським льотчикам, ще один – москвофілу і комуністу Кузьмі Плехатому.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!