Мешканців Львівщини попереджатимуть про можливі загрози за допомогою SMS

2041 0
ДСНС тестуватиме систему оперативного інформування населення.

На території Львівської області на мобільні телефони абонентів мобільного зв’язку «Київстар», «Водафон» та «Лайфселл» будуть відправляти тестові інформаційні повідомлення про можливі загрози. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Читайте також: Додаток «Повітряна тривога» попереджатиме про хімічні атаки, радіацію та обстріли

У такий спосіб Державна служба України з надзвичайних ситуацій тестуватиме систему оперативного інформування населення з використанням технології Cellbroadcast.

Тестування триватиме період з 7 вересня по 10 жовтня. Повідомлення надсилатимуть близько 12:00 кожного понеділка, середи та п’ятниці.

Як зауважили у ЛОВА, мешканців інформують, щоб уникнути можливі непорозуміння та зайву соціальну напругу.

Нагадаємо, у Центрі протидії дезінформації при РНБО повідомляли про оновлення системи оповіщення щодо різних видів небезпек – повітряної, хімічної, ядерної – в деяких громадах, що запровадили через загострення ядерного шантажу рф. Також у ЦПД нагадали, що під час оголошення повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і у разі її оголошення негайно перейти до найближчого укриття.

У Львівській ОВА повідомили, на Львівщині оповіщення залишаються без змін. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!