У військовій адміністрації пояснили, чи змінюватимуть сигнали повітряної тривоги на Львівщині

2133 0
Основним сигналом при загрозі є сигнал «УВАГА ВСІМ!».
Фото: НТА

Фото: НТА

Раніше у Центрі протидії дезінформації повідомляли, що в Україні деякі громади запровадили оновлені сигнали сповіщення повітряної тривоги. У Львівській області оповіщення залишаються без змін. Про це повідомили у Львівській ОВА.

«Основним сигналом при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації мирного або воєнного часу є сигнал «УВАГА ВСІМ!» – це уривчасте звучання сирен, після якого засобами телебачення, радіо та гучномовцями передається повідомлення органів влади», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як не втратити зв'язок у випадку надзвичайної ситуації

Додамо, що оновлену систему оповіщення про різні види небезпек – повітряну, хімічну, ядерну – в деяких громадах запровадили через загострення ядерного шантажу рф. Також у ЦПД нагадали, що під час оголошення повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і у разі її оголошення негайно перейти до найближчого укриття.

Нагадаємо, застосунок «Повітряна тривога» попереджатиме не тільки про повітряну небезпеку, а й про хімічну та радіаційну небезпеку та інші загрози. 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!