На Львівщині мультитест планують складати 26 тисяч абітурієнтів. Новації та правила тестування

1659 0
Національний мультитест розпочнеться 18 липня.
фото: unsplash.com

фото: unsplash.com

У Львівській області для складання національного мультипредметного тестування, яке замінили традиційним ЗНО, зареєструвалось понад 26 тисяч охочих, більшість із них ‒ 11-тикласники. Національний мультитест розпочнеться 18 липня. Про це під час брифінгу зазначила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Читайте також: 90% випускників, які виїхали за кордон через війну, планують навчатись в українських вишах

Національний мультитест (НМТ) складатиметься з трьох предметів: української мови, математики, історії України. На Львівщині його проводитимуть у 13 містах. Відбуватиметься він на комп’ютерах у спеціальних центрах і триватиме впродовж 10 днів у дві зміни. У кожному приміщенні також облаштують укриття. Учні, які перебувають в інших країнах, матимуть можливість пройти тестування за кордоном. Для цього у Європі створять мережу пунктів тестування для українців.

На виконання мультитесту з трьох предметів кожному учасникові виділять 120 хвилин. За кожен предмет виставлять певну кількість балів – по 30 балів з української мови та історії України та 35 балів з математики.

Якщо випускник протягом основного періоду реєстрації, що тривав з 1 лютого до 19 квітня, створив реєстраційну картку учасника ЗНО, то автоматично стає учасником НМТ, який отримає повідомлення з кодом та паролем до персонального кабінету. У ньому, в період з 20 травня до 8 червня, потрібно підтвердити бажання пройти тестування та вибрати місце, де абітурієнт планує складати тест у липні.

Саме тестування проходитиме в три сесії: основна: 18 липня-10 серпня; додаткова: 16-20 серпня; спеціальна: 12-16 вересня.

Читайте також: У МОН назвали дати єдиного мультипредметного тесту, який цього року замінить ЗНО. Графік

Якщо під час складання тесту буде повітряна тривога або інша зовнішня причина завадить іспиту, то його перенесуть на додаткову або спеціальну сесію. Результати першої сесії стануть відомими до 12 серпня, а усіх сесій ‒ до 19 вересня 2022 року.

Цьогоріч для вступу на платну форму навчання здавати мультитест не потрібно. Варто лише написати мотиваційний лист та пройти співбесіду в університеті. Проте, за словами Лариси Середяк, престижні університети все ж прийматимуть на навчання виключно на основі мультитесту.

Для вступу будуть чинними і сертифікати про проходження ЗНО чотирьох попередніх років.

Нагадаємо, що цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики. Як взяти участь у національному мультипредметному тесті, можна почитати тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!