Для вступу на контракт абітурієнтам не потрібно буде складати ЗНО

5665 0
Для навчання на комерційній основі буде достатньо лише мотиваційного листа.

Цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики. Про це на брифінгу сьогодні, 29 березня, у Львівській ОВА повідомив Олег Паска – директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА.

«Тест буде з трьох предметів. Попередньо, 20 питань з української мови, 20 питань з історії України і 20 питань з математики», – каже він. 

Читайте також: Три львівські виші ввійшли до рейтингу найкращих університетів країн Європи і Середньої Азії

Крім того, наступного тижня департамент освіти спільно з Львівським регіональним центром оцінювання якості освіти оберуть близько 100 шкіл, у яких діти будуть проходити тести. Там, де є найкраще забезпечення й інтернет, будуть облаштовані класи для проведення ЗНО.

Олег Паска також зазначив, що для навчання на комерційній основі буде достатньо лише мотиваційного листа. 

«Учні, які хочуть навчатись на платній формі, будуть лише писати мотиваційного листа і відповідно до цього вступати у заклади вищої освіти. Той, хто бажає вчитися за державним замовленням, має реєструватися на тести», – додав Олег Паска.   

Діти, переселені з інших регіонів, також будуть мати можливість взяти участь у тестуванні. 

Нагадаємо, що у Львові та області відновили навчання школярі 1-11 класів. 

Надія Жила

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!