На Львівщині обиратимуть директорів шкіл за новими правилами

1546 0
Кандидати проходитимуть тестування онлайн на електронних ресурсах.
ФОТО: Depositphotos

ФОТО: Depositphotos

На Львівщині обиратимуть директорів шкіл за новими правилами. Львівською ОВА напрацьовала Типове положення про конкурс на посади директорів шкіл і відповідне розпорядження вже підписав очільник області Максим Козицький.

Як повідомив сьогодні під час брифінгу директор департаменту освіти і науки Олег Паска, зміни стосуватимуться формування конкурсних комісій, які обиратимуть переможців з-поміж претендентів на посади директорів шкіл. Зокрема, третину конкурсної комісії становитимуть представники громади, яких висунуть члени комісії з питань освіти місцевої ради.

Читайте також: Як дітям-переселенцям на Львівщині долучитися до навчання у школах

Друга частина – представники державних органів управління освітою, третя – від громадських організацій, яких обиратиме саме колектив навчального закладу.

«Українське законодавство не передбачає загального положення для всіх громад. На практиці ми побачили, що комісії з відбору директорів шкіл подекуди необ’єктивно обирають переможців», – каже він.

Читайте також: МОН рекомендує школам самостійно визначити, коли їм завершити навчальний рік

Кандидати на посади директорів шкіл з пакетом документів подаватимуть додатки до дипломів з результатами оцінювання їхніх знань. Також вони проходитимуть тестування онлайн на електронних ресурсах Міністерства освіти і науки. Уже наступного тижня розпочнеться співпраця з громадами, щоб поступово впроваджувати пропозиції. Крім того, текст документу скерують до МОН з пропозицією застосування такої практики в інших регіонах країни.

Нагадаємо, що інформацію про те, як приєднатися до навчання в Українській дистанційній школі або у школах Львівщини, можна дізнатися тут.

Антоніна Костик

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!