МОН рекомендує школам самостійно визначити, коли їм завершити навчальний рік

1720 0
Діти, які зараз навчаються не у своїх школах, перебувають за кордоном і продовжують навчатися в дистанційному форматі, отримають документ про завершення навчального року.

Міністерство освіти і науки рекомендує школам самостійно визначити день завершення освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році. Про це повідомляє Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомляє Сергій Шкарлет.

Команда МОН разом із керівниками відділів (управління) освіти та наук обласних військових адміністрацій розробили Методичні рекомендації щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року. Відповідний наказ про їх затвердження підписав міністр.

Читайте також: Чому школярам у Львові скасували весняні канікули і коли завершиться навчальний рік

У межах автономії закладам загальної середньої освіти рекомендують:

  • визначення дня завершення освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році;
  • виконання освітніх та навчальних програм, навчального плану через навчання навчального матеріалу, організацію самостійної навчальної діяльності учнів, додаткові консультації із використанням технологій дистанційного навчання.

 

Керівники закладів та вчителі мають звернути особливу увагу на потребу психологічної підтримки дітей. Для цього розробили відповідні матеріали, а також працює Телеграм-канал «Тримай дитину», засновані на педагогах та дитячих психологах, які продовжують створювати прості рекомендації, як підтримати дітей у складних часах, а також поради для вчителів.

Читайте також: Спрощене ЗНО, або Якою буде цього року вступна кампанія

Щодо підсумкового оцінювання, то результати оцінювання здобувачів освіти можуть здійснюватися в разі потреби з використанням технологій дистанційного навчання. Складання ДПА при тому скасовано.

В умовах воєнного стану, за встановленим порядком, дітей можна перевести на наступний рік навчання, видавати знання досягнень або таблиці навчальних досягнень, а також документи про досягнення освіти.

«Свідоцтво може видати школа за місцем постійного чи тимчасового проживання, зокрема й приватні заклади освіти, якщо дитина зарахована до нової школи. Усі діти, які навчаються зараз не у своїх школах, а також перебувають за кордоном і продовжують навчатися в дистанційному форматі, отримають документ про завершення навчального року. Незалежно від форми навчання (онлайн, офлайн, змішане), результати будуть зараховані», – каже Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, що з 14 березня школи на Львівщині відновили роботу. Для дітей-переселенців працює школа дистанційного навчання. Зараз у школах не планують відновлювати офлайн-навчання через те, що школи здебільшого переобладнані на прихистки для переселенців. Також ситуацію ускладнюють повітряні тривоги. Весняні канікули у львівських школярів, які були заплановані на 28 березня і до 3 квітня, скасували.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!