На Львівщині ООН надаватиме грошову допомогу людям з інвалідністю. Як отримати

1195 0
Допомога становить різницю між соціальною допомогою, яку людина отримує, та 3250 грн.
ФОто: Getty images

ФОто: Getty images

У Львівській області розпочалась ініціатива Всесвітньої продовольчої програми ООН з надання фінансової підтримки людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Допомога становить різницю між соціальною допомогою, яку людина отримує, та 3250 грн. Наприклад, якщо людина отримує соціальну допомогу у розмірі 2 500 грн, то розмір додаткової грошової допомоги становитиме 750 грн.

Отримати допомогу можуть люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які:

  • одержують державну соціальну допомогу у розмірі менше, ніж 3250 грн на місяць;

  • проживають на території України, окрім територій, окупованих росією;

  • не отримують допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб, крім тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій, та не отримують допомоги від інших міжнародних організацій.

Читайте також: Що зробили цього року у Львові, щоб місто стало комфортнішим для людей з інвалідністю

Як отримати допомогу

Для отримання цієї фінансової підтримки реєстрація не вимагається. Вибір осіб, що задовольняють встановлені умови, відбувається за допомогою баз даних одержувачів соціальної допомоги. Спосіб нарахування цієї допомоги аналогічний державним соціальним виплатам, здійснюваним через банки або Укрпошту.

Зазначимо, що майже 24 тисячі осіб, що відповідають критеріям програми та отримують соціальні виплати через банкові установи, отримали свої перші фінансові виплати від програми, на загальну суму понад 41 мільйон гривень. Понад 2,5 тисячі людей, що отримують виплати через Укрпошту, розпочнуть отримувати свої кошти протягом березня.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я підготувало законопроєкт, який змінює методологію встановлення інвалідності й пропонує замість неї оцінку втрати функціональності. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!