На Львівщині перепоховали понад пів сотні останків червоноармійців Другої світової війни

1256 0
Також серед поховань знайшли співробітників радянських органів влади повоєнного періоду.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

У центрі смт. Верхнього Синьовидного на Львівщині в рамках проєкту по декомунізації фахівці обласного комунального підприємства Меморіально-пошукового центру «Доля» ексгумували останки червоноармійців Другої світової війни, а також співробітників радянських органів влади повоєнного періоду. 

Джерело: Львівська ОВА

«Це перший випадок, коли кількість похованих збіглася з обліковими списками. Бо під час попередніх розкопок не збігалась кількість похованих, зазначених у списку і тих, хто реально був похований. Тут кількість збіглася», – зазначив депутат і голова Комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

Читайте також: Хто і за які кошти зносить радянські пам'ятники на Львівщині

Знайдені останки перепоховали на місцевому кладовищі.

Нагадаємо, що на Личаківському цвинтарі у Львові завершили перший етап ексгумації давніх поховань.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!