На Львівщині підприємці «нажилися» на будівництві гуртожитку для військових

1511 0
Правоохоронці викрили зловмисників, які завищували ціни будівельних робіт військового гуртожитку у Яворові.
Фото: Поліція Львівщини

Фото: Поліція Львівщини

На Львівщині судитимуть підприємців, які заволоділи бюджетними коштами на суму у понад мільйон гривень. Чоловіки завищували ціни при будівництві та утепленні військового гуртожитку у Яворові. Про це повідомили у поліції Львівщини. 
 
Правоохоронці встановили, що двоє підприємців, підробляючи документи, незаконно заволоділи бюджетними коштами під час будівництва військового гуртожитку. 
 

«Один із зловмисників, 43-річний львів’янин, директор будівельної компанії, уклав угоду із Західним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням Міністерства оборони України на будівництво гуртожитку для військовослужбовців у місті Яворів. У період від жовтня 2019 року до травня 2020 року він складав акти виконаних робіт, куди вносив недостовірні дані, завищуючи об’єми виконаних робіт. Так заволодів коштами у сумі 950 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, слідчі встановили, що до заволодіння бюджетними коштами причетний директор ще одного підприємства, 45-річний мешканець Пустомитівського району, який уклав угоду з підприємством-забудовником на виконання робіт з утеплення гуртожитку. Змовившись із директором підприємства, він використовував дешевші теплоізоляційні матеріали, так завищив вартість робіт на 120 тисяч гривень.
Таким чином, зловмисники завдали державному бюджету збитків у розмірі понад 1 мільйон гривень.
Директору фірми-забудовника повідомили про підозру у скоєнні правопорушень, передбачених ч.3,5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Його спільнику – директору підприємства, що займалось утеплювальними роботами – повідомлено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Йому загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 30 листопада слідчі завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.
 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!