На Львівщині планують розширити межі «Сколівських Бескидів»

668 0
На території Сколівського військового лісгоспу є унікальні ландшафти, види рослин і тварин, занесені до Червоної Книги України.
Фото: uk.wikipedia.org

Фото: uk.wikipedia.org

Ідею розширити межі НПП «Сколівські Бескиди» запропонували під час зустрічі представників відділення Франкфуртського зоологічного товариства, НПП «Сколівські Бескиди», Сколівського військового лісгоспу та КЕВ Львова. Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Обговорили шляхи збереження територій, на якій веде господарську діяльність ДП «Сколівський військовий лісгосп». Йдеться про територію площею понад 10 тис. га, яка розташована всередині масиву парку, однак, увійшла до складу парку без вилучення від користувача. 

На території Сколівського військового лісгоспу є унікальні та типові ландшафти, види рослин і тварин, занесені до Червоної Книги України, тут проходять шляхи міграції багатьох видів тварин, зокрема зубрів і ведмедів. Найвища точка НПП «Сколівські Бескиди» – хребет з вершиною гори Парашка розташована на території Сколівського військового лісгоспу. Найдієвішим шляхом збереження цієї цінної території є її передача у постійне користування національному парку, що зменшить навантаження на природні комплекси та обмежить використання ресурсів.

Читайте також: У парку «Сколівські Бескиди» ознакували шлях пам'яті Юрія Руфа

Учасники зустрічі підтримали пропозицію підготувати аргументоване звернення до Міністерства оборони України стосовно доцільності передачі у постійне користування парку земель, на яких веде діяльність Сколівський військовий лісгосп.

Нагадаємо, що Львівська обласна рада виділила 1 млн 400 тис. грн із обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для розвитку рекреаційної інфраструктури та мережі шляхів активного екологічного туризму у «Сколівських бескидах».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!