На Львівщині планують створити п'ять веломаршрутів

1625 0
Це дозволить збільшити туристичний потенціал.
фото умовне

фото умовне

На Львівщині обрали потенційні напрямки з розвитку велосипедного руху. Відтак, в області планують створити нові велосипедні маршрути. Про це повідомила пресслужба управління туризму та курортів Львівської ОДА.

Читайте також: Вулиця Бандери – шлях до веломіста?

Як йдеться у повідомленні, серед більш ніж 10 запропонованих маршрутів, визначили 5 пріоритетних напрямків з урахуванням зацікавлення громад та бажання і можливості їх реалізації в подальшому:

  • Львів – Куликів –  Жовква
  • Львів –  Городок
  • Львів –  Давидів –  Старе Село
  • Львів –  Пустомити
  • Львів –  Солонка

«Розвиток велоінфраструктури в агломерації дозволить збільшити туристичний потенціал не лише громад довкола Львова, а й всієї області. Цими доріжками зможуть користуватись місцеві жителі, добираючись на роботу у сусідні населені пункти чи до Львова, а також туристи, оскільки велосипедний рух буде організований таким чином, щоб охопити потенційні туристичні локації», – зазначив т.в.о. начальника управління туризму та курортів Тарас Лозинський.

Читайте також: У Личаківському районі Львова облаштують велодоріжки

Нагадаємо, що до 2033 року у Львівській громаді планують облаштувати щонайменше 150 км велодоріжок та смуг для велосипедистів. Це дозволить з’єднати між собою всі ділянки велосипедної мережі в межах міста.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!